Huurdersvereniging de Marne de Terpen

Huurdersvereniging De Marne-De Terpen is in 1980 opgericht uit onvrede. In die tijd was het gebruikelijk dat de verhuurder besliste over “zijn” woningen. De huurders moesten de huur op tijd betalen, de woning en tuin goed onderhouden en verder zwijgen. Het kwam zelfs voor, dat de verhuurder ongevraagd en onaangekondigd een woning kwam bekijken om te zien of de huurder wel aan zijn eisen voldeed. 

Baflo was de eerste gemeente die een huurdersvereniging binnen haar grenzen kreeg, maar al snel daarna werden er ook huurdersverenigingen opgericht in Adorp, Eenrum, Ezinge, Middelstum, Uithuizen, Uithuizermeeden, Wehe den Hoorn, Winsum en Zoutkamp. Door samenvoeging van huurdersverenigingen in de gemeente De Marne en Winsum is een organisatie ontstaan met maar liefst 1500 leden en daarmee is ze de grootste, zowel in oppervlakte als ledental van Noord Groningen.  

Huurdersorganisaties zijn de schakel tussen de verhuurder en de gemeente, maar ook tussen de verhuurder en de huurder.  

Er wordt regelmatig overlegt met de verhuurder over onderhoud, sloop, bouwen van woningen, jaarlijkse huurverhogingen en beleidszaken. 

Huurdersorganisaties zijn sinds 1 juli 2015 volwaardig (overleg)partner bij het maken van lokale ‘prestatieafspraken ‘op het gebied van wonen. Gemeenten, woningcorporaties en huurdersorganisaties moeten die afspraken samen maken. Prestatieafspraken worden gemaakt over bijvoorbeeld de hoeveelheid betaalbare huurwoningen, leefbaarheid van een wijk en de duurzaamheid van de woningen.   

Contact

Wilhelminalaan 36, 9953 RP Baflo

Openingstijden: di, wo, vr van 8.30 tot 11.30 uur 

Telefoon: 0595-422346 

E-mail: kantoor@marneterpen.nl 

Website: www.demarnedeterpen.nl 

Facebook: www.facebook.com/DeMarneDeTerpen